Közös termékfejlesztés egy dán céggel


Az Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat nem csak pályázati információkkal és üzleti tanácsokkal látja el a kis- és középvállalkozásokat, hanem nemzetközi üzletember-találkozókat is szervez.

HOGYAN TALÁLKOZOTT A KÉT CÉG?


2017 második felében Aarhusban rendezték meg a Danish Drinks for Distribution találkozót, amelyen a békéscsabai Pálinka Kft. is részt vett. A magyar vállalkozás több mint 10 céggel tárgyalt a dán városban, többek között egy Randersből való sörfőzdével. A két cég közös fejlesztési lehetőségekről tárgyalt egymással a B2B találkozón, amelynek célja egy különleges alkoholos ital elkészítése.

Sikeres nemzetközi disztribútori megállapodás


Az Optigép Kft. több éve áll kapcsolatban a Hálózat szegedi irodájával, ahol a cég tevékenységéhez passzoló profilokat válogattunk le a cég képviselőjének.

Disztribútori megállapodás egy román céggel


2016 októberében egy román partnerkereső profilt ajánlottunk a cég figyelmébe. A külföldi profilra elindította az Enterprise Europe Network iroda munkatársa az érdeklődést, és ezután a két cég meg is kapta egymás kapcsolattartási adatait. A kölcsönös érdeklődést követően, így november elején disztribútori megállapodást kötöttek egymással.

Magyar ügyvédi iroda külföldi kapcsolatépítése


A Maróthy Ügyvédi Iroda több külföldi ajánlatot is talált az Enterprise Europe Network adatbázisában. A kiközvetített cégek közül az egyik olasz partner ajánlatát érdekesnek találta a Dr. Maróthy Kornél.

Olasz-magyar megállapodás


Az előzetes tárgyalásokat követően személyesen is találkoztak, majd megállapodást kötöttek hosszú távú együttműködés megvalósítására. Az Enterprise Europe Network munkatársaival rendszeresen tartották a kapcsolatot, később saját üzleti ajánlatot is kidolgoztak együtt, amellyel a magyar cég is megjelenhetett a több mint 60 országban is jelen lévő Hálózat üzleti partnerkereső adatbázisában.

H2020 pályázat közösen egy brit céggel


A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Enterprise Europe Network szegedi irodája segítségével adta be a brit konzorciumvezető partnerrel közösen H2020 as pályázatát a szegedi székhelyű DEAK ZRt. Konzorciumi partnerét az Európai Bizottság kkv-kat segítő hálózatának üzleti adatbázisban találta meg.

Ön is találhat nemzetközi pályázati partnert


Az angol vezetésű EEInnovation projekt a H2020-INNOSUP-1-2016: „Klaszterek által ösztönzött projektek új ipari értékláncok kialakítása” című kiírás részeként lett benyújtva egy 18 tagú nemzetközi konzorciumban. A kiírás átfogó célja elsősorban klaszterek vezetésével megvalósuló, nemzetközi és szektorok közti együttműködések ösztönzése, új, felemelkedő iparágak támogatására.

Magyar fűszerek a görög üzletekben


Az Enterprise Europe Network hálózat szolgáltatásainak köszönhetően talált egymásra egy kiterjedt disztribúciós hálózattal rendelkező görög cég, illetve a Csongrád megyei Chili Produkt Kft.

Hogyan jött létre a kapcsolat


A fűszerkereskedelemmel foglalkozó görög cég ügyvezetője, 2017 májusában az athéni Enterprise Europe Network irodán keresztül kérte a hálózat segítségét, mert üzleti okokból a korábban Indonéziából beszerzett alapanyagok tekintetében új beszállító partnereket keresett Magyarországról.

Közös kutatás egy angol partnerrel


Ismét nemzetközi sikertörténetről számolhatunk be: újabb szegedi vállalkozás talált ezúttal angliai partnerre a kamaránkban működő Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodájának segítségével.

Hogyan talált kutatópartnert a cég?


A cég fejlődéséhez szükséges volt a külföldi kapcsolatok kiépítése – ezt egyrészt szakmai, másrészt piaci okok indokolták. Az angol kutatócsoport a szegedi vállalkozáshoz hasonló területen végez kutatómunkát. Megkezdték a közös gondolkodást és projektgenerálást az akvapónia rendszerek mikrobiológiai fejlesztésének területén.

Amennyiben Ön is kapcsolatba lépne külföldi cégekkel, vegye fel velünk a kapcsolatot az eenszeged@csmkik.hu e-mail címen vagy a +36 62 554-254-es telefonszámon.