Segíthetünk?


Az Enterprise Europe Network az Európai Unió egyetlen és egyben a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata. Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság intézményeként valamennyi tagországban magas színvonalú szolgáltatást kínál a helyi kis- és középvállalkozások (kkv-k) növekedéséhez. Kulcsszerepe van az Európai Unió gazdasági növekedést és munkahelyteremtést célzó törekvésiben. A hálózat egyedülálló földrajzi lefedettséggel és tevékenységi körrel közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze, több mint 60 országban. A hálózat tagjai között kereskedelmi és iparkamarák, technológiai központok, kutatóintézetek és regionális fejlesztési ügynökségek egyaránt megtalálhatóak. A tagok több évtizedes tapasztalattal bírnak, melyet közös adatbázison keresztül osztanak meg egymással. Az Európai Bizottság intézményeként elsőként értesülnek EU-s szabályozói környezet folyamatos változásairól és egyben módjukban áll Brüsszel felé továbbítani a kkv-k tapasztalatait, esetleges nehézségeit. Tudjon meg többet a Hálózat működéséről a központi honlapon: http://een.ec.europa.eu/ !

Kiemelt szolgáltatásaink


Hírek


Az SME Europe (az Európai Néppárt kkv-k ügyeivel foglalkozó szervezete) felmérést készít a COVID-19 európai kkv-ágazatra gyakorolt hatásáról.

2020.04.06.

A textiliparban érdekelt vállalatoknak szervez virtuális üzletember-találkozót az Enterprise Europe Network hálózata.

2020.04.06.

Az Európai Bizottság új gyakorlati útmutatót adott ki annak biztosítására, hogy az Unión belül ingázó munkavállalók, különösen azok, akik a koronavírus okozta világjárvány megfékezésében kulcsfontosságú szerepet töltenek be, akadálytalanul eljuthassanak munkahelyükre.

2020.04.03.

Matracokat, ágyakat és egyéb hálószobai kiegészítőket kínál egy bolgár cég

A TED BED nevű bolgár cég matracokat, ágyakat és egyéb hálószobai kiegészítőket gyárt, magyarországi partnereket keres termékei értékesítésére. A cég több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik.

2020.04.02.

Bolgár cég egészségügyi maszkokat kínál

A Bulyarns nevű bolgár maszkgyártó cég Magyarországon szeretné értékesíteni termékeit. A maszkok 7 rétegűek és a baktériumok ellen 98% védelmet nyújtanak. A termékek besorolása FFP3-as, a termékek újra felhasználhatók, mosható [...]

2020.04.02.

Felmérés a nem pénzügyi információk gyűjtéséről, megosztásáról

A KKV-k véleményére kíváncsi az Európai Bizottság, hogy értékelni tudja a nagyvállalatokra és ellátási láncukra vonatkozó jogi követelmények hatását.

2020.03.30.

Virtuális üzletember találkozó

A KETGATE Hálózat a Bay Zoltán Kutatóintézettel, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel és az Enterprise Europe Network nemzetközi hálózattal együttműködve virtuális üzletember találkozót szervez .

2020.03.25.

Felmérés a közlekedési ágazatban – Fókuszban a munkaerő digitalizációra való átállása

A KKV-k véleményére kíváncsi az Európai Bizottság a közlekedési ágazatban dolgozó munkaerő automatizálásra és digitalizációra való átállását kísérő szakpolitikai intézkedések meghozatala érdekében.

2020.03.25.

EEN

A COVID-19 hatása a gazdaságra: az Európai Bizottság ideiglenes állami támogatási keretet fogadott el

Az Európai Bizottság ideiglenes állami támogatási keretet fogadott el a COVID-19 gazdaságra gyakorolt hatásának ellensúlyozására. A tájékoztató a továbbiakban olvasható.

2020.03.24.